Kini Semua Orang Boleh Guna FULLY SINTETIK!

Ramai Orang mahukan yang terbaik untuk kereta mereka. Dan untuk minyak enjin, yang terbaik pastinya Minyak Fully Sintetik.


Minyak Fully Sintetik  ini mempunyai daya pembersihan dan perlindungan paling tinggi disebabkan oleh molekulnya yang sekata dan julat kepekatan yang lebar membolehkan kenderaan anda beroperasi dalam keadaan lasak.


Minyak Fully Sintetik juga tahan panas, dan ia lebih cair dan mempunyai rintangan yang rendah. Ini membuatkan enjin lebih efisyen dan mengurangkan perbelanjaan petrol.



Minyak Sintetik Dihasilkan Melalui Proses Sintesis dan Molekunya Sekata


Namun, disebabkan ianya perlu melalui proses sintesis kimia dari gas etilena dan bukannya dari penapisan petroleum menyebabkan harganya mahal. Anda pergilah ke mana-mana bengkel dan tanyakan harga minyak Fully Sintetik, pasti harganya lebih RM250 sebotol.


Ini menyebabkan ramai orang tidak mampu menggunakannnya. Minyak Fully Sintetik dilihat sebagai minyak 'Orang Kaya' dan hanya kereta mahal sahaja layak menggunakannya.


Kini tidak lagi. Minyak Fully Sintetik kini berada dalam jangkauan anda.


Nama saya Wan, dan saya akan bantu anda untuk menggunakan minyak terbaik untuk kenderaan anda. 




Ok, straight to the point. Saya adalah founder kepada Minyakenjin4u.com, dan kami menjual minyak enjin berkualiti pada harga berpatutan.


Minyak yang saya nak rekemen kepada anda ini tidak ada HYPE atau sembang kencang, mendabik dada mengatakan minyak ini yang terbaik dan minyak lain semuanya sampah. Jika anda mahukan minyak-minyak sebegitu, anda boleh Google ejennya  dan cari di Youtube atau Facebook. Bersepah ejen yang sembang kencang sikit pun tak tumbang.


Jika anda mahukan minyak Fully Sintetik, saya mencadangkan anda menggunakan minyak Feoso Oil Fullly Syn 5W40 (4L) Harganya RM145 termasuk Pos Semenanjung Malaysia. 




Apa kelebihan Feoso Oil Ni?  


Minyak ini kilangnya di dalam Terminal Liquid Bulk Westport, Pelabuhan Kelang.  Kilang ini adalah kilang  pengadun minyak enjin OEM terbesar di Malaysia. Kilang ini dilesenkan oleh American Petroleum Institute. Feoso ini syarikat international, dan HQ Feoso ini adalah di Hong Kong.


Kilang ini banyak keluarkan untuk jenama terkemuka di Malaysia dan pasaran Antarabangsa, Antaranya BHP, Petron, Fuchs, Amoil, Yokolube dan banyak lagi. Nak melawat kilang?  boleh.. klik sini Www.feoso.com.my 







Walaupun Feoso Oil ini tak ternama, orang bagi jolokan minyak melantun-lantun. Sebab minyak ni sedap pakai, enjin rasa sedap lembut dan pickup walaupun tidak terkenal.


Kami dah lebih 4 tahun jual minyak ni, Dah beribu botol kami jual dan minyak Feoso Oil ni adalah antara minyak yang MURAH dan BERKUALITI.  Sebab ramai orang puas hati adalah : 


Minyak FEOSO 100% Virgin Base Oil.

Minyak Virgin Base Oil ni adalah minyak asli dan bukan Recycle. Feoso ni dalam Pelabuhan, dan minyak turun dari kapal tangki. Jika kilang kecil ada kemungkinan minyak recycle, tetapi mustahil untuk membawa minyak recycle kedalam pelabuhan. Bila anda guna Virgin Base oil ini, Prestasi enjin anda akan melantun-lantun. 


Kualiti Additif Formulasi Malaysia.

Feoso menggunakan additif pakej terbaik daripada Infinium, Afton,BRB dan banyak lagi pengeluar additif. dan additif ini direka untuk cuaca Malaysia. Sebab itu kereta anda mengaum lebih kuat dan lebih power jika dibandingkan dengan Minyak Import sepenuhnya.

Disana ada salji, tapi kita tiada salji. Jadi bila pakai minyak yang bukan formulasi cuaca tempatan, jadi slowlah kereta kan?


Apa pelanggan kami kata mengenai minyak enjin FEOSO?


"Eh, kaler dengan jernih dia lain macam le. Patut le diaorang kata 100% Virgin Base Oil"

-En Mustaffa - Kuantan


"Potong lori tadi berdesup kereta aku. Power tul"

En Roslan, Dungun


"Biasa RPM naik turun. Ni dia stable je. Senyap pulak tu!"

En Joe - Johor Baru 


"Dulu RM 50 tak tahan seminggu. Ni ada la balance lagi buat gi pasar.."

En Sony Yahya - Serdang


"Oh, semi syn FEOSO Oil boleh pergi sampai 10K? Camni lagi jimat la. Save duit servis!"

Cik Sakinah - Sungai Besar


Ada yang melantun-lantun



Ada yang dapat IMPAK MAKSIMA!



Ada yang try sebotol nak beli borong bagi kat family




Banyak lagi sebenarnya. 


Ini apa yang tuan boleh expect bila pakai minyak enjin FEOSO  yang berdaftar dengan AMERICAN PETROLEUM INSTITUTE ni. 


===================


FAQ -  SOALAN LAZIM


Minyak ni ORIGINAL ke bro? Bukan recycle ke?

Kilang FEOSO ni dalam TERMINAL MINYAK PELABUHAN WESTPORT. Dan base oil datang menggunakan kapal laut dari refinery terkenal ASIA.

Nak masuk dalam terminal pun kena kawalan ketat. Semua kena declare dan cek. Jadi memang mustahil nak kumpul minyak terpakai dan guna balik.

Dan minyak Feoso ni REGISTERED API. Bukan senang nak dapat registration American Petroleum Institute ni. Banyak minyak kat market tak lepas pun testing API ni.


Klik sini untuk lihat Certification API Feoso Oil



Kenapa tak ada jual di bengkel?

Ada bengkel yang ambik, tapi tak banyak la. dan kalau jual kat bengkel tak dapat la harga GILA macam ni.



Saya nak bayar macam mana ni?

Kami terima Kad Kredit, Bank Transfer, Bank In,  



Kata murah, sama je dengan sparepart.

60% minyak kat kedai sparepart tu RECYCLE. Dah ramai terkena. Pakai lepas 1000km je enjin kasar, lembab. Ini dari kilang. Dan kalau apa-apa jadi, kami ada jaminan. Rasa-rasa kalau enjin lembab lepas pakai, tokey kedai sparepart tunak layan tak kalau kita komplen ? Ke dia buat muka langsi je kat bro? 


Kami ada jaminan kilang lagi. Jangan Risau. Call je 016 4245751




Kereta saya dah lama, boleh ke pakai Fully Sintetik ni?

Ok, anda boleh rujuk jadual dibawah sebagai panduan. Boleh hubungi kami untuk bantuan.

UMUR KERETAENJIN TIP TOPENJIN LEAKING/ MAKAN MINYAK 
0 - 8  TAHUNFULLY SINTETIK 5W40SEMI SINTETIK 10W40
9 - 15 TAHUNSEMI SINTETIK 10W40
MINERAL PLUS 15W40
15 TAHUN KEATASMINERAL PLUS 15W40MINERAL 20W50


Harga dibawah ini adalah untuk Bulan Oktober dan November 2018. 


GREDHARGA PASARAN

HARGA KAMI 

MINERAL 20W50RM70RM45
MINERAL PLUS 15W40RM95RM55
SEMI SYNTETIK 10W40RM135RM90
FULLY SYNTETIK 5W40RM245RM130








Semua botol 4 liter

POSTAGE :

RM15 / botol Semenanjung (POSLAJU/CITYLINK)
RM25/ botol Sabah/Sarawak (POS MALAYSIA)  


Siapa yang biasa pos barang tahu kan kalau nak kurier barang ni mahal, berpuluh ringgit kalau yang besar macam minyak hitam ni.

Tapi kami dapat nego harga terbaik untuk anda. 

Yang penting tuan-tuan dapat pakai MINYAK ENJIN MELANTUN-LANTUN ni segera.




ANDA JUGA BOLEH MENEMPAH DR OMBOH DISINI



PAKEJ 1 KOTAK @ 3 BOTOL RM60


Jika ada pertanyaan, boleh whatsapp WAN 0164245751

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Feoso Oil Fully Syn 5W40 API SN ENGINE OIL (15,000 KM)
Feoso Oil Semi Syn 10W40 API SN ENGINE OIL (10,000 KM)
Feoso Oil Mineral Plus 15W40 API SN ENGINE OIL (6,000 KM)
Feoso Oil Mineral 20W50 API SJ ENGINE OIL (5000 KM)
Dr.Omboh 1 pack
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel minyakenjin4u@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaMinyak Enjin Dot Com Resources
No. Akaun562807542908
Buka Maybank2u  

PENGESAHAN


Maklumat Peniaga

Minyak Enjin Dot Com Resources (002546281-T)
minyakenjin4u@gmail.com
+60164245751